دوشنبه 23 شهريور 1405 - Mon 14 Sep 2026
  • مردم یمن معتقدند عربستان در حال اجرای نقشه های آمریکاست

  • عمان حافظ منافع آمریکاست نشست مسقط تله است، مراقب باشید!

  • رئیس آموزش‌وپرورش رباط‌کریم بازداشت شد

  • ایران و یمن در حال آزاد کردن غرب آسیا

  • علیرضا بیرانوند: هراسی از رفتن به سربازی ندارم

  • پیگیری سرنوشت ۳ خلبان ایرانی از مسیر دوحه

  • پدافند ایران قفل F۳۵ را شکست / فیلم

  • دستور اژه‌ای برای بررسی جامع شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت + فیلم

  • یک‌رفتار ضدایرانی؛ وقتی دیگران به آثار ضد اسرائیلی جایزه می‌دهند! + عکس

  • ترس فروشی بلاگرها با کلیدواژه اَبَرتورم

  • پایگاه ملک خالد عربستان با ده‌ها موشک و پهپاد هدف قرار گرفت

  • تله ترامپ برای بازار نفت و مسئولان ایرانی

  • قد بلندقدترین اسب جهان / عکس

  • چرا با وجود مصرف آهن، کمبود آهن داریم

  • اقامه نماز زیر باران شدید در مسجدالحرام / فیلم

  • خبر خوش به تیم ملی از قلب پرسپولیس!

  • بقائی: درخواست عربستان برای تعویق نشست مسقط/ کاردار اتریش فراخوانده شد + فیلم

  • افشاگری سرلشکر صهیونیست از فرسایش نظامیان

  • نابغه ترابری سنگین سپاه کیست؟ + عکس

  • نوستالژی /نوحه عمه بابایم کجاست کویتی پور

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 423350
    تاریخ انتشار: 02/ارديبهشت/1405 - 22:47
    افشین در بازدید از پژوهشکده‌ها و آزمایشگاه‌های آسیب‌دیده دانشگاه علم و صنعت تاکیدکرد:

    ۲۰۰ میلیون دلار خسارت به مراکز علمی‌ کشور/عزم‌ معاونت علمی برای احیای زیرساخت‌های‌فناورانه

    معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، میزان خسارات به مراکز علمی و پژوهشی کشور را نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و با تاکید براینکه، تجاوز به دانشگاه‌ها و مراکز علمی را فراتر از یک جنایت جنگی است گفت: بازسازی این زیرساخت‌ها با رویکرد ارتقای فناوری و بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان دنبال می‌شود تا این مراکز با توان و کارآمدی بیشتری به عرصه تولید علم و خلق ارزش بازگردند.

     ۲۰۰ میلیون دلار خسارت به مراکز علمی‌ کشور/عزم‌ معاونت علمی برای احیای زیرساخت‌های‌فناورانه

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از ایرنا

    حسین افشین امروز چهارشنبه دوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۵ با حضور در دانشگاه علم و صنعت ایران از پژوهشکده‌ها و آزمایشگاه‌های آسیب‌دیده این دانشگاه که در جریان حملات آمریکایی–صهیونیستی دچار خسارت شده‌اند، بازدید کرد و از نزدیک در جریان میزان خسارات وارده و روند ارزیابی و برنامه‌های بازسازی قرار گرفت.

    معاون علمی رئیس‌جمهور در حاشیه این بازدید با اشاره به ارزیابی‌های اولیه از میزان خسارات واردشده به زیرساخت‌های علمی و صنعتی کشور گفت: بر اساس برآوردهایی که تاکنون انجام شده است، بیش از دو هزار واحد صنعتی در کشور دچار آسیب شده‌اند که از این میان حدود ۴۸۰ واحد نیازمند بازسازی اساسی و از صفر هستند. در میان این واحدها، حدود ۶۰ مجموعه از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز قرار دارند؛ البته این آمار همچنان در حال تکمیل است و با دریافت گزارش‌های جدید از استان‌های مختلف ممکن است افزایش یابد.
     
    افشین، همچنین با اشاره به خسارات واردشده به زیرساخت‌های پژوهشی و دانشگاهی کشور افزود: بر اساس اطلاعات موجود تا روز گذشته، حدود ۳۲ مرکز پژوهشی و دانشگاهی در این حملات آسیب دیده‌اند. برآورد اولیه ما نشان می‌دهد که در حوزه زیرساخت‌های علم و فناوری، به‌ویژه در بخش‌هایی که در مرزهای پیشرفته فناوری فعالیت می‌کردند، نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار خسارت وارد شده است.
     
    وی با تأکید بر اهمیت راهبردی این زیرساخت‌ها تصریح کرد: ممکن است این رقم در مقایسه با کل خسارات واردشده به زیرساخت‌های کشور عدد بزرگی به نظر نرسد، اما ارزش و نقشی که این مراکز در تولید علم، توسعه فناوری و اقتدار علمی کشور دارند، بسیار فراتر از این ارقام است. این زیرساخت‌ها پایه‌های اصلی شکل‌گیری نوآوری، پیشرفت‌های فناورانه و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هستند و از همین رو احیای سریع آن‌ها برای ما اولویت جدی دارد.
     
    رییس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به عزم جدی دولت برای بازسازی و تقویت این مراکز اظهار کرد: امیدواریم با همت پژوهشگران، اساتید دانشگاه و دانشجویان و همچنین با حمایت دولت، این زیرساخت‌ها در مدت زمانی کوتاه‌تر و با کیفیتی بالاتر از گذشته بازسازی شوند تا بتوانند نقش خود را در توسعه علمی و فناورانه کشور با قدرت بیشتری ایفا کنند. یقین داریم که با تلاش جامعه علمی کشور، این مراکز نه‌تنها احیا می‌شوند بلکه به فرصت‌هایی برای جهش فناوری تبدیل خواهند شد.
     
    افشین، حمله به مراکز علمی و دانشگاهی را اقدامی مغایر با اصول انسانی و علمی دانست و گفت: تجاوز به دانشگاه‌ها و مراکز علمی را می‌توان فراتر از یک جنایت جنگی دانست. مراکزی که در مرزهای دانش و فناوری فعالیت می‌کنند، صرفاً برای یک کشور کار نمی‌کنند بلکه دستاوردهای آن‌ها به پیشرفت علم و رفاه بشریت کمک می‌کند. زمانی که مرزهای دانش جابه‌جا می‌شود، همه جهان در زنجیره‌ای از پیشرفت علمی منتفع می‌شوند. از همین رو هدف قرار دادن چنین مراکزی نه‌تنها محکوم است، بلکه نشان می‌دهد کسانی که از حقوق بشر سخن می‌گویند در عمل رویکردی کاملاً متفاوت دارند.
     
    وی در ادامه درباره برنامه‌های بازسازی واحدهای آسیب‌دیده توضیح داد: در این زمینه هماهنگی نزدیکی میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با سایر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط شکل گرفته است تا فرآیند احیا، بازسازی و فعالیت مجدد مراکز علمی و فناوری با سرعت بیش‌تر و اولویت بالاتری دنبال شود.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما